Uudised

Tagasivaade õpetajate päevale

Selleaastasest õpetajate päeva tähistamisest kirjutavad noored õpetajad Alice Rüütel, Laura-Liis Saks, Gerda Ly Käis ja Gerda Riemann

Selleaastasest õpetajate päeva tähistamisest kirjutavad noored õpetajad Alice Rüütel, Laura-Liis Saks, Gerda Ly Käis ja Gerda Riemann.

Alice Rüütel:
Õpetajate päeval on põhikoolis otsustatud, et viimane klass asendab õpetajaid. Seega me otsustasime, et ka muusikakoolis võiks seda proovida.
Õpetajaga leppisin kokku, mida tunnis teen ja kellega. Mina sain kaks tundi anda, mõlemad klaveritunnid. Kuna olid lühendatud tunnid siis oli suhteliselt lühike päev. Tore oli saada kogemusi juurde ja seda võiks järgmistel aastatel ka teha.

Laura-Liis Saks:
Minu jaoks oli see suur üllatus, et sel aastal tehti ka muusikakoolis õpetajate päeva teistsuguselt. See oli väga tore teada saamine, et ka mina muusikakooli viimase klassi õpilasena saan anda tundi õpetaja rollis. Mina andsin ühe klaveritunni teise klassi klaveriõpilasele. Väga tore oli seda tundi anda, sest ma ei olnud juba mitu aastat saanud õpetajat mängida. Algklassides koolis mõnikord anti mulle ülesanne vaadata klassi järele, kui õpetaja pidi ära käima. Nädal enne õpetajate päeva küsisin enda õpetajalt, mida ma tunnis teen. Sain kaks lugu, mida selle tüdrukuga võiks harjutada. Mõlemad lood saime läbi mängitud ja harjutatud ning ma andsin omalt poolt ka paar soovitust, kuidas lugu siin või seal mängida. Ma arvan, et mul tuli see päris hästi välja. Õpetaja amet on üks mõte elukutsele, mida võiksin suureks saades teha. Mulle väga meeldis ja ma loodan, et see muutub ka muusikakoolis traditsiooniks.

Gerda Ly Käis:
Kindlasti alguses olin veidi närvis aga kuna andsin tunde koos oma klassikaaslasega, siis polnud tegelikult midagi hullu. Kindlasti pidi mitu korda häält tõstma aga saime hakkama. Tegelikult sai kõik tunnitöö ilusti tehtud ja lõpuks oli ka hea tunne :))

Gerda Riemann:
Mulle meeldis õpetada. Oli raske lastest üle rääkida ja nad ei kuulanud eriti sõna, aga muidu oli väga huvitav ja tore kogemus. Kolmas klass kuulas väga hästi meid, nad tegid kõike kaasa ja ei rääkinud omavahel tunni ajal. Teised klassid meid niiväga ei kuulanud. Päris tore oleks ise ka õpetajaks kunagi hakata, aga selleks peaksin kindlasti arendama oma muusikalisi oskusi.

Aitäh, lõpuklassi õpilased, toreda traditsiooni algatamise eest!

Kolleegide nimel

Tiia Parmo

Valga Muusikakooli direktor